onsdag 11. januar 2012

Nytt år, nye muligheter

Ja nå er vi kommet et par uker inn i 2012 og Tequila er blitt 8 mnd.
Frem til nå har hverdagen med henne vært en sann fryd :-) For en FANTASTISK  hund!
Vi har brukt disse 6 mnd hun har vært vår til og knytte nære bånd, sosialisert henne både med andre hunder og mennesker. Vi har lagt vekt på håndtering, rolighetstrening og små hverdagsøvelser. Vi har begynt og trene litt blodspor og gått små turer i vårt flotte turområde hjemme og på hytten.
Hun har fått utforske,leke og bygge opp selvtillit. Vi har også vært på noen utstillinger og hun har gjort det bra og fått fine kritikker.
Lille jenten vår er også blitt STOR dame. Hun har hatt sin første løpetid. Den forløp uten problemer, hun var litt mer urolig og ville ofte ut. Samtidig har vaktinstinktet våknet mer til liv. Det jobber vi mye med og dempe, men det merkes jo at hun er en PINSCHER.
Vårt mål fremover er og intensivere den treningen vi er begynt på. Tequila er for stor nå til og være med i STØPESKJEEN HUNDETRENING, der det bare er  små hunder, og siden jeg er trener der så må vi bruke andre dager enn mandager til å trene Tequila.
Når bare dette evinnelige REGNET gir seg så setter vi i gang for alvor med utetrening. Denne høsten og vinteren har vert en eneste lang regnskur. Det betyr ikke at vi ikke har trent. På våre daglige turer har jeg trent masse INNKALLING, STOPP OG VENT, FØLG MED HVOR JEG GÅR  og FOKUS PÅ FØRER. Inne er hun blitt veldig god til og GÅ OG LEGGE SEG PÅ PLASSEN SIN når hun får beskjed om det.SLADREØVELSE er også noe vi er begynt med nå.  Stort sett er det hverdagslydighet som er blitt lagt vekt på, og det er jo tross alt det viktigste.
Vi har som sagt mål om å fortsette det vi har begynt på. Merker at Tequila er veldig treningsvillig nå og det skal vi utnytte. samtidig er hun som pinschere flest og går fort lei og mister fokus, så jeg er veldig obs på og variere øvelsene og avslutte når det er mest gøy. Vanskelig? JA!
Skal skrive litt mer om de enkelte øvelsene etterhvert. 
Vi har jo også trent en del utstillingstrening selvfølglig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar