onsdag 15. mai 2013

Noticeables I Will Always Love You (ixy)

30 April reiste vi til Karin i Karlstad og hentet vårt nye familiemedlem Noticeables I Will Always Love You - til daglig kalt Ixy.
Foreldrene til Ixy er Gangland Wolfrider's Joyleaf (joy) og Vincent Von Kuki. Vincent bor i Berlin og er en staselig flott pinscherhanne fra gamle linjer. Han har et trivelig gemytt og sammen med Joy er dette en spennende kombinasjon.

Det var slett ikke planen at vi skulle få en liten pinschervalp akkurat nå, men da vi visste at 7 valper var født, de var 5 uker gammel og det var siste kullet til denne tispen som har et slikt fantastisk gemytt og er så utrolig sosial. så vi måtte bare høre om det var en ledig tispe.
Vi var heldige og fikk beskjed fra Karin at en av de skjønne tispene ville bli vår.

Denne nye pinscherjenten skal trenes til redningshund og derfor er det sosiale en viktig egenskap. I tillegg ønsket vi en valp som var nysgjerrig, uredd og miljøsterk.
Det ble mye kommunisering med Karin de kommende ukene før det ble bestemt vilken av tispene som skulle bli vår.
Karin er en fantastisk oppdretter. Hun har vært utrolig flink til å svare på spørsmål, holde oss oppdatert om valpenes utvikling, observert og sosialisert dem. Gitt dem små utfordringer og testet dem med tanke på hva vi skulle bruke valpen til.

Å kjøpe den rette valpen er en vanskelig oppgave. Og finne den rette oppdretter er ennå vanskeligere.
Det er så mye som skal stemme. Helse og mentalitet bør være i fokus, det er det største kravet vi har til vår oppdretter. Utstillingsresultater får komme i andre rekke. Det er morsomt med utstillinger. Veldig sosialt, men det er hunden i hverdagen som er det aller viktigste. En hund med mange titler er ikke det samme som en god hund.

Vi visste jo allerede da vi kjøpte Tequila hos Karin at hun var nøye på både helse og mentalitet, og at hun planlegger og vurderer en kombinasjon lenge og nøye før hun tar valget. Hennes avlsarbeid er nøye planlagt og hun legger et stort arbeid i å MH teste hele kullet ved et års alder.
Vi hadde en flott helg i Karlstad i 2012 da vi MH testet Tequila og hennes søsken, og gleder oss allerede til neste år da vi reiser til Karlstad igjen for å MH teste Ixy.
Det er utrolig spennende og være med på en MH. Man lærer mye om sin egen hund og får sett forskjeller og likheter i søskenflokken. Dette betyr også mye for oppdretter og hennes videre avlsarbeid.

Lille Ixy har nå vært i familien i to uker. Hun er en sjarmerende liten jente som på disse to ukene har vist seg og være både miljøsterk, uredd og sosial. I tillegg ser vi tegn til viljestyrke og selvstendighet.
Denne jenten er ikke redd for å ta en utfordring. Hun er en skikkelig tøffing!

Tequila har tatt på seg morsrollen og vasker og steller henne. Finner leker til henne og gir henne gladelig tyggebeinet sitt :-)
Skjønne Ixy
 
 
Morgenvask
 
 
 
 
 
Trening med de store hundene
Felles sitt sammen med mor
 
 
Tequila og Ixy i lek
 
 
 
Pinschertreff
 
Hun gir seg ikke denne lille frøken. Opp skal hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar